Specialbeställd takstol

Specialtakstol

Har du ett tak som kräver en unik lösning och specialtakstol? Då kan du fylla i detta formulär och bifoga relevanta ritningar, så kommer vi kontakta dig och arbeta fram vad du behöver. När det kommer till specialbyggda takstolar görs dessa på beställning och diskussion med vår huskonstruktör. Det kan exempelvis vara gällande valmade tak, limträ och ryggåstak.

Vad är en specialtakstol? 

Om du vill specialbygga dig takstol kan det bero på ditt val av stil, storlek och övriga byggnationer på ditt hus som du behöver förhålla dig till. Det kan också vara svårt att bestämma sig för stil på din takstol eller att du är osäker på vilket mått du behöver.

För att du som kund ska bästa möjliga upplevelse under din byggprocess kan vi hjälpa dig och bygga din specialtakstol efter önskemål som vi levererar direkt hem till dig. Sammanfattningsvis, vid specialbyggda takstolar bör du som kund kunna redovisa diverse önskemål om exempelvis dimensioner och montering för att genomföra beställningen.

Snözon

Vi följer Boverkets regler rent juridiskt för att bedöma rätt snölast för respektive takstol. Boverket har delat upp landet i snözoner för att det faller olika mängd snö och är olika medeltemperaturer i vårt avlånga land. Snözonerna visas på en karta på boverkets hemsida och går från 1,0 – 5,5 kN/m² där 1,0 är längst ner i sydvästra Skåne och 5,5 är uppe i bergen i högt upp över havet i norra Sverige. Lasten för snözonerna anges i kraft/last fördelat per kvadratmeter.

Lasten som påverkar byggnationen är direkt beroende på vart man bor och vart byggnaden befinner sig i snözonskartan. Tjock snö som lägger sig på ett hustak innebär en stor last som husets konstruktion ska tåla. När snön töar, och kanske fryser igen, kan denna last dessutom bli ännu tyngre. Därför finns det snözoner som berättar vilka krav som gäller för byggnader beroende på var de ska byggas. Läs mer och se karta med snölastzoner boverket


Vänligen ladda upp ritning samt skriva en kort beskrivning för önskat mått på din specialtakstol.

Behöver du hjälp med att fylla i formuläret eller vill du komma i kontakt med vår huskonstruktör? Kontakta oss här.

Specialtakstol
Maximal filstorlek: 516 MB