Pulpettakstol

Pulpettakstol

En pulpettakstol används till tak med endast ett takfall eller vid byggnation av funkistak. Denna takstol ger huset en modern stil och gör sig snygg även på insidan av huset. Takstolen används ofta till låglutande tak med papp eller plåt. Pulpettakstolen får ett vindsbjälklag om taket ska isoleras.

Fördelar med pulpettakstol

  • Ger en bra höjd på ditt hus.
  • Taket är lätt att underhålla.
  • Perfekt till garage, carport eller mindre hus.

Snözon

Vi följer Boverkets regler rent juridiskt för att bedöma rätt snölast för respektive takstol. Boverket har delat upp landet i snözoner för att det faller olika mängd snö och är olika medeltemperaturer i vårt avlånga land. Snözonerna visas på en karta på boverkets hemsida och går från 1,0 – 5,5 kN/m² där 1,0 är längst ner i sydvästra Skåne och 5,5 är uppe i bergen i högt upp över havet i norra Sverige. Lasten för snözonerna anges i kraft/last fördelat per kvadratmeter.

Lasten som påverkar byggnationen är direkt beroende på vart man bor och vart byggnaden befinner sig i snözonskartan. Tjock snö som lägger sig på ett hustak innebär en stor last som husets konstruktion ska tåla. När snön töar, och kanske fryser igen, kan denna last dessutom bli ännu tyngre. Därför finns det snözoner som berättar vilka krav som gäller för byggnader beroende på var de ska byggas. Läs mer och se karta med snölastzoner boverket


Vänligen fyll i vårt formulär för önskat mått på din pulpettakstol. 

Behöver du hjälp med att fylla i formuläret eller har övriga frågor om mått på din takstol? Kontakta oss här.

Pulpettakstol