Takstolar

Vi har takstolar för alla stilar - Brett sortiment, hög kvalitet och snabba leveranser

Vi vill att det ska vara enkelt och roligt för alla att bygga hus. För att du som kund ska känna dig trygg med oss finns vi där för dig genom hela byggprocessen. Vi hjälper till från start till färdigt resultat med bästa möjliga upplevelse, på ett enkelt sätt. Med det i åtanke, kan vi efter diskussion och planering med dig, bygga takstolar från grunden efter önskemål av stil alternativt leverera en specialtakstol.

Men först, vad är en takstol? 

Har du kommit en bit på husbygget och det är dags för takstolen att komma på plats? Vad härligt! Men först, vad är en takstol? Takstolen är en viktig komponent i husbygget och är en del av den bärande konstruktionen i yttertaket på ditt hus. Beroende på vilken stil på takstolen du valt har kan formen på bjälkarna variera i mitten och nedtill. Den vanligaste stilen är när två balkar möts i mitten av taknocken med en horisontell vinkel nedtill. Att bygga takstolar själv kan vara krångligt och det finns en del regler att förhålla sig till. Av den anledningen har vi har erfarna byggingenjörer på plats som har stor kunskap inom området och kan hjälpa dig med råd och information inför och efter bygget. 

Hur går vår takstolsproduktion till?

Vår moderna takstolsfabrik använder de senaste maskinerna för att på ett effektivt och enkelt sätt kunna leverera högkvalitativa takstolar med korta leveranstider. Vi använder oss av moderna digitaliserade maskiner och lasrar som får produktionsfiler direkt från programmet där takstolarna projekteras och dimensioneras i. Takstolarna produceras i Uppsala där vi använder svenskt trä och starka pressplåtar. Processen går till på så sätt att vi tar först emot er förfrågan via vårt kontaktformulär där ni har möjlighet att välja vilken takstolstyp ni vill ha samt specificera de mått som krävs för att vi ska lämna en offert. Ni får sedan en offert av oss med en offertritning där ni ser er takstol för kontroll och godkännande. Vid godkänd offert och ritning går er takstol till produktion och produceras enligt ritningar. Takstolarna produceras och förvaras i skyddad miljö för att sedan på mest ekonomiska och miljöeffektiva sätt, transporteras till arbetsplatsen. 

För att sammanfatta kan vi bygga din takstol efter önskemål, stil och ritning och du kan även köpa specialtakstolar av oss som vi levererar direkt hem till dig. Om det önskas erbjuder vi även upplyft av takstolarna. Du kan läsa mer om varje specifik takstol nedan för mer information, ritning och mått.

Vårt sortiment av takstolar 

Specialtakstol
Maximal filstorlek: 516 MB