Installationsritningar

Att ändra en befintlig planlösning eller att skapa en helt ny inför ett husbygge kan vara väldigt spännande! Installationsritningar krävs vid ändrad planlösning där installationer påverkas som vatten, avlopp och ventilation. Installationsritningar projekteras oftast i samband med att man gör om planlösningen och kommunen begär in det som komplettering på ändrad planlösning. 

Våra byggingenjörer hjälper er gärna om ni behöver komplettera en ändrad planlösnings ritning med installationsritningar. Något vi också gärna gör är att ge input på bra tips och idéer!

En bygganmälan krävs i de fall när planlösningen påverkas avsevärt av en ombyggnation. Skulle ändringen påverka vatten och avloppsanslutningar krävs det också en anmälan eller komplettering med installationsritningar. 

*

Åtgärder som normalt är anmälningspliktiga

  • Flytt av kök till annan del av hus eller lägenhet
  • Förstoring eller flytt av våtutrymmen
  • Ändring av vatten, avlopp och ventilation

Åtgärder som normalt inte är anmälningspliktiga

  • Ändring av elinstallationer
  • Mindre tillägg eller kompletterande installationer av vatten och avlopp
  • Renovering av kök eller badrum där väggar eller installationer inte flyttas

*

Vad behöver jag som kund skicka in vid min kundförfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket om möjligt.

Vi på Boverk är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Vi tycker detta är en både rolig och spännande process att få hjälpa våra kunder med och vi är dessutom rikstäckande!

Du är varmt välkommen att ringa oss på 010-603 90 00 eller maila oss på info@boverk.se vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Få hjälp av mig!

Erik Assarsson
Projektör
Kontakta oss
Maximal filstorlek: 30 MB