Bygglovsritningar

Är det dags att framställa bygglovsritningar? Visste du att bygglovsritningar är ett samlingsnamn för fler olika bygglovshandlingar? Istället för att benämna alla enskilda ritningar så kallas dem istället för bygglovsritningar.

Ska du bygga ett hus kommer du förmodligen behöva ansöka om bygglov eller en bygganmälan. I samband med detta kommer du även behöva skicka in de bygglovsritningar som efterfrågas. Detta gäller även om ni vill bygga till eller göra vissa ändringar på den befintliga byggnaden. Bygglovsritningarna kan vara utformade i olika format beroende på vad som krävs av er kommun. Det kan exempelvis vara en arkitektritning, konstruktionsritning eller en fasadritning. Ibland kan även en arkitektritning efterfrågas. Den ska då illustrera hus huset kommer att se ut efter tilltänkt ändring. En konstruktionsritning ska däremot i detalj visa hur det ska byggas.

Det är olika vilka bygglovsritningar som efterfrågas och det är din kommun som bestämmer detta. Kommunen brukar dock ha checklistor på vilka handlingar de vill ha för att kunna handlägga ärendet. Du behöver då kontakta din respektive kommun för att begära ut dessa checklistor för vad du behöver ta fram för ditt bygglov. Passa då även på att fråga om det finns några begränsningar på din fastighet.

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet av dessa typer av bygglovsritningar och hjälper er gärna! Vi erbjuder alltid en personlig kontakt som är med er hela vägen från ansökan till beviljat startbesked.

Vi erbjuder alla våra tjänster till ett fast pris!

*

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket om möjligt.

Vi på Boverk är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Vi tycker detta är en både rolig och spännande process att få hjälpa våra kunder med och vi är dessutom rikstäckande!

Du är varmt välkommen att ringa oss på 010-603 90 00 eller maila oss på info@boverk.se vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Få hjälp av mig!

Erik Assarsson
Projektör
Kontakta oss
Maximal filstorlek: 30 MB