BYGGLOVSRITNINGAR

Är det dags att framställa bygglovsritningar? Visste du att bygglovsritningar är ett samlingsnamn för fler bygglovsritningar? Istället för att benämna alla enskilda ritningar så kallas dem istället för bygglovsritningar.

Ska du bygga ett hus kommer du förmodligen behöva ansöka om bygglov eller en bygganmälan. I samband med detta kommer du även behöva skicka in de bygglovsritningar som efterfrågas. Detta gäller även om ni vill bygga till eller göra vissa ändringar på den befintliga byggnaden. Bygglovsritningarna kan vara utformade i olika format beroende på vad som krävs av er kommun. Det kan exempelvis vara en arkitektritning, konstruktionsritning eller en fasadritning. Ibland kan även en arkitektritning efterfrågas. Den ska då illustrera hus huset kommer att se ut efter tilltänkt ändring. En konstruktionsritning ska däremot i detalj visa hur det ska byggas.

Det är olika vilka bygglovsritningar som efterfrågas och det är din kommun som bestämmer detta. Kommunen brukar dock ha checklistor på vilka handlingar de vill ha för att kunna handlägga ärendet. Du behöver då kontakta din respektive kommun för att begära ut dessa checklistor för vad du behöver ta fram för ditt bygglov. Passa då även på att fråga om det finns några begränsningar det kan finnas på din fastighet.

Våra byggingenjörer har lång erfarenhet av dessa typer av bygglovsritningar och hjälper er gärna! Vi erbjuder alltid en personlig kontakt som är med er hela vägen från ansökan till beviljat startbesked.

*

Fyll i formuläret för offertförfrågan!

Våra erfarna byggingenjörer hjälper er gärna med kommande bygglovsritningar så tveka inte på att kontakta oss. Vi är dessutom rikstäckande och kan alltså framställa ritningarna oavsett vart i landet ni bor!

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.