uterum stort vitt hus

Bygglov uterum

Ska ni bygga ett inglasat uterum? Ska uterummet vara mindre än 15 kvm räcker det många gånger endast med en anmälan! Något att tänka på är att när man gör en anmälan så räknas uterummet som en tillbyggnad. Man har då alltså förbrukat sina 15 kvm som man kan bygga till enligt Attefallsregler. Vi rekommenderar att om ni har möjlighet att söka för bygglov istället för en anmälan. Då kan ni i framtiden använda tillbyggnad Attefall för boarea istället för biarea som ett uterum klassas som.

Vi erbjuder alla våra tjänster till ett fast pris!

*

Inglasat uterum som kräver bygganmälan

  • Byggarea mindre än 15 kvm (yttermått)
  • Om uterummet är i direkt anslutning mot huset

Inglasat uterum som kräver bygglov

  • Byggarea större än 15 kvm (yttermått)
  • Om uterummet är friliggande
  • Uterum kräver bygglov så länge inte reglerna för attefall tillbyggnad tillämpas, då krävs det en bygganmälan enligt attefallsregler.

*

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket om möjligt.

Vi på Boverk är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Vi tycker detta är en både rolig och spännande process att få hjälpa våra kunder med och vi är dessutom rikstäckande!

Du är varmt välkommen att ringa oss på 010-603 90 00 eller maila oss på  vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Få hjälp av mig!

Erik Assarsson
Projektör
Kontakta oss
Maximal filstorlek: 30 MB