Bygglov farstukvist

Ska du bygga en farstu, farstukvist eller skärmtak? Har du koll på vad som gäller?

En farstukvist byggs alltid framför huvudentrén till byggnaden, oftast är det en veranda med tak över. Skärmtak är ett mindre tak som sitter ovanför ytterdörren för att tex skydda dörren mot regn. Då det sker en fasadändring vid byggnation av en farstukvist eller skärmtak krävs det oftast ett bygglov. Du behöver då rådgöra med din kommun vad som gäller i ditt område.

En farstu är placerad som en farstukvist fast den är inbyggd med väggar, bjälklag, fönster och entrédörr. En farstu sitter precis som en farstukvist i anslutning till huvudentrén. En farstu går under samma regler som tillbyggnad som ni kan läsa mer om här.

Vi erbjuder alla våra tjänster till ett fast pris!

*

Farstukvist som kräver bygganmälan

  • Mindre bruttoarea än 15 kvm (yttermått)
  • Byggnadshöjd lägre än nock på huvudbyggnad

Farstukvist som kräver bygglov

  • Större bruttoarea än 15 kvm (yttermått)

*

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket om möjligt.

Vi på Boverk är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Vi tycker detta är en både rolig och spännande process att få hjälpa våra kunder med och vi är dessutom rikstäckande!

Du är varmt välkommen att ringa oss på 010-603 90 00 eller maila oss på  vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Få hjälp av mig!

Erik Assarsson
Projektör
Kontakta oss
Maximal filstorlek: 30 MB