Bygglov carport

Vi har byggingenjörer som gärna hjälper er med era carportritningar inför ert kommande projekt! Vi utför carportritningar helt efter våra kunders önskemål men vi kan likväl själva skapa en ritning utifrån våra egna idéer och förslag om kund vill ha hjälp och input med handlingarna inför sitt bygglov eller bygganmälan.

Är ni osäker om det är ett bygglov eller en bygganmälan som rör ert carportprojekt? Vi är vana att vägleda våra kunder för att få fram rätt handlingar så rådfråga gärna oss! Något att tänka på är att ni alltid behöver ett beviljat startbesked innan ni får påbörja byggnationen.

En carport kan antingen byggas fristående eller ihopsatt med huset. Sitter den ihop med huset kallas det för tillbyggnad och är den fristående kallas den för komplementbyggnad. Ska carporten sitta ihop med huset hänvisar vi er till bygglov tillbyggnad. Vi har listat olika kriterier här nedan för att ni enklare ska veta om det är ett bygglov för er carport ni ska ansöka om eller en bygganmälan.

Vi erbjuder alla våra tjänster till ett fast pris!

*

Fristående carport som kräver bygganmälan

  • Byggnadsarea får högst vara 30 kvm (yttermått)
  • Byggnadshöjd får högst vara 4 m
  • Placerad 4,5 m från tomtgräns, närmare gräns kräver skriftligt medgivande från grannar

Fristående carport som kräver bygglov

  • Byggnadsarea över 30 kvm(yttermått)
  • Byggnadshöjd högre än 4 m, dock inte högre än befintligt hus
  • Ändring av vatten, avlopp och ventilation
  • Inredd boarea på del av carport

Uppfyller inte den tilltänkta carporten kriterierna för bygganmälan krävs det en bygglovsansökan. Önskar ni bygga till exempel en carport större än 30 kvm prövas er bygglovsansökan mot gällande detaljplan. Även andra lokala bestämmelser i området kan ses över. Kontakta kommunen för att ta reda på om ni bor i detaljplanerat område och vad som gäller för er fastighet. Ett krav som är vanligt inom detaljplanerade områden är att en viss procent av fastighetens area får bebyggas. Vanligtvis mellan 20-30% av tomtarean.

*

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket om möjligt.

Vi på Boverk är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Vi tycker detta är en både rolig och spännande process att få hjälpa våra kunder med och vi är dessutom rikstäckande!

Du är varmt välkommen att ringa oss på 010-603 90 00 eller maila oss på  vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Få hjälp av mig!

Erik Assarsson
Projektör
Kontakta oss
Maximal filstorlek: 30 MB