vitt trästaket staket

Bygganmälan staket

Det är vanligt att man vill sätta upp ett staket på sin tomt för att markera sin tomtgräns, men det kan även sy ihop helheten med husets design. Det finns massvis med olika val kring staket, exempelvis färg och material. Vi hjälper er gärna om ni är osäkra på vilka alternativ som blir bäst för er! Oftast behövs det inget bygglov för att sätta upp staket men det finns regler att förhålla sig till. Vi har här nedan listat det krav som finns för att få bygga ett staket helt utan bygglov eller bygganmälan.

Vi erbjuder alla våra tjänster till ett fast pris!

*

Staket som inte kräver bygganmälan eller bygglov

  • Staket får inte vara högre än 1,1 m
  • Staketet måste ha en genomskinlighet på 50%

Uppfylls inte kriterierna ovan för ert tilltänkta staket, plank, mur eller stödmur behövs det ansökas om bygglov. Bygglovet prövas enligt gällande detaljplan eller andra bestämmelser i området. Kontakta er kommun för att ta reda på vad som gäller er fastighet.

För att placera mur eller plank närmare tomtgräns än 4,5 m krävs skriftligt medgivande från berörda grannar.

*

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket om möjligt.

Vi på Boverk är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Vi tycker detta är en både rolig och spännande process att få hjälpa våra kunder med och vi är dessutom rikstäckande!

Du är varmt välkommen att ringa oss på 010-603 90 00 eller maila oss på  vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Få hjälp av mig!

Erik Assarsson
Projektör
Kontakta oss
Maximal filstorlek: 30 MB