förråd

Bygglov förråd

Ett fristående förråd kan byggas under samma regler som en Friggebod max 15 kvm och kan därför vara både bygglovsfritt och anmälningsfritt. Skulle ni istället vilja bygga ihop ert kommande förråd med er bostad gäller andra regler och regleras på samma sätt som en tillbyggnad. Likaså gäller andra regler om ni vill bygga det större än 15 kvm. Bygger ni ett större förråd som går under bygglov prövas er komplementbyggnad mot gällande detaljplan. Även andra lokala bestämmelser kan ses över. Ta kontakt med er kommun för att veta vad som gäller just ert planerade projekt.

Våra byggingenjörer hjälper er gärna med eventuella bygglovsritningar! Vi framställer ritningar för förråd helt efter våra kunders önskemål men vi kan likväl själva skapa en ritning utifrån våra egna idéer. Detta om kund vill ha hjälp och input med handlingarna inför sitt bygglov eller bygganmälan.

Vi erbjuder alla våra tjänster till ett fast pris!

*

Fristående förråd som kräver bygganmälan

  • Byggnadsarea större än 15 kvm men mindre än 30 kvm (yttermått)
  • Byggnadshöjd max 4 m
  • Placerad minst 4,5 m från tomtgräns, närmare gräns kräver skriftligt medgivande från grannar
  • Förråd som är 15 kvm eller mindre är både bygglovsbefriat och anmälningsbefriat, dock får ni bara bygga 15 kvm total byggnadsarea per fastighet.

Förråd som kräver bygglov

  • Byggnadsarea större än 30 kvm (yttermått)
  • Bygglov för förråd mot befintligt bostadshus går under tillbyggnad är är anmälningspliktigt eller bygglovspliktig

*

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket om möjligt.

Vi på Boverk är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Vi tycker detta är en både rolig och spännande process att få hjälpa våra kunder med och vi är dessutom rikstäckande!

Du är varmt välkommen att ringa oss på 010-603 90 00 eller maila oss på  vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Få hjälp av mig!

Erik Assarsson
Projektör
Kontakta oss
Maximal filstorlek: 30 MB