bostadshus stort vitt hus

Bygglov hus

Går du i tankarna på att bygga ditt alldeles egna hem? Vilken spännande resa du har framför dig i så fall! Vi har byggingenjörer som gladeligen hjälper dig med kommande husritningar så att du kan förverkliga dina husdrömmar. Vi kan skapa bygglovsritningar helt efter våra kunders önskemål och göra anpassningar och komma med tips och råd rent byggtekniskt, ekonomiskt och tillgänglighetmässigt för utformningen av huset.

Vi hjälper dig även att hålla dig inom ramen för vad detaljplanen tillåter om huset ska byggas inom detaljplanerat område. Bygglovshandlingar och ritningar för nybyggnad av en- och tvåbostadshus är en av de mest omfattande bygglovsansökningarna man kan göra. Det är ofta många fler dokument och handlingar som ska in för att få beviljat startbesked än vad som står enligt checklista för bygglov. Ritningar som kan krävas av kommunen för startbesked är till exempel konstruktionsritningar, installationsritningar på vatten, avlopp och ventilation.

När vi tar fram ritningar för bygglov av bostadshus följer vi din kommuns checklista för vilka handlingar som krävs, skulle sedan just din fastighet kräva ytterligare ritningar eller handlingar hjälper vi dig att ta fram dessa. Vi är med dig hela vägen till att du får startbesked.

Vi erbjuder alla våra tjänster till ett fast pris!

*

Bygglov nybyggnad en- och tvåbostadshus

Bygglov fristående fritidshus

  • Byggnaden måste anpassas efter gällande detaljplan om området är detaljplanerat
  • Höga krav på ritningar och byggnadskvalitet
  • Ritningar för installationer, mark och konstruktion kan behövas
  • Huset måste vara tillgänglighetsanpassat
  • Utredningar för buller, energi och markförhållanden kan behövas
  • Ofta mindre hus
  • Kräver inte lika många handlingar och ritningar
  • Befinner sig ofta utanför detaljplanerade områden
  • Har ofta inte samma krav på byggkvalitet som en permanentbostad

Bor du inom detaljplanerat område så kommer din bygglovsansökan ställas mot gällande detaljplan eller andra kommunala bestämmelser i området. Kontakta kommunen för att ta reda på om du bor i detaljplanerat område och vad som gäller för din fastighet. Ett vanligt krav inom detaljplanerade områden är att en viss procent av fastighetens area får bebyggas, vanligtvis mellan 20–30% av tomtarean.

*

Vad behöver jag som kund skicka in vid min förfrågan?

Uppge gärna vilken kommun det är som gäller i din förfrågan. Skicka även gärna med enklare skisser eller bilder på dina visioner för ditt projekt. Detta för att vi ska kunna snabba på handläggningstiden så mycket om möjligt.

Vi på Boverk är med dig hela vägen och tar gärna över den större delen av bygglovsprocessen. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Vi tycker detta är en både rolig och spännande process att få hjälpa våra kunder med och vi är dessutom rikstäckande!

Du är varmt välkommen att ringa oss på 010-603 90 00 eller maila oss på  vid övriga frågor. Våra telefontider är måndag till fredag mellan 08–17.

Få hjälp av mig!

Erik Assarsson
Projektör
Kontakta oss
Maximal filstorlek: 30 MB